Generalforsamling og afstemningsfest

Den ordinære generalforsamlingen er i år torsdag den 14 januar kl. 19.30 i Klubhuset.
Foredrag ved arkivleder Jens-Ove Hansen, Nordborg Lokalarkiv.
Han vil tale over emnet: “1. verdenskrig – i familiens fodspor.”
Afstemningsfest bliver onsdag d. 10 februar. kl 19:00 i Multisalen på skolen.
Organist Arnout Boersma, Ertebjerg fortæller om sin fortid i Holland og spiller til vore sange.
Kaffe- og lagkagebord som vi plejer. Entre kr. 50.
Ved begge møder følges myndighedernes regler for antal deltagere. 

Fernisering af skulptur

Så skete det endelig. Den udsatte indvielse af Jo Kôsers skulptur ”Walking Through” er nu
foretaget den sidste søndag i september. Dette markerede samtidig sidste punkt i Sønderborg kommunes projekt SPEJLINGER/ GENFORENINGEN 2020. Arrangement blev gentaget syv gange på lørdage og søndage rundt om i Sønderborg kommune. Gråsten, Sønderborg, Vester Sottrup, Broager, Nordborg, Guderup og Lysabild har nu alle fået et kunstværk med lokalt særpræg i forbindelse med markeringen af grænsedragningen for 100 år siden
Kunstneren Jo Köser fra Hamborg deltog for nylig i kommunens såkaldte ”finisering” for alle kunstnerne på Multikulturhuset i Sønderborg. Det var en slags optakt til de syv afsløringer rundt om i kommunen. Her fortalte han om kontakten med Lysabild og om sit arbejde med kunstdesignet, som han kalder det. Inspirationen havde han fået ved flere besøg i Lysabild og også kontakten med folk fra kommunen og fra Lokalhistorisk Forening havde hjulpet ham
på vej.

Han udtrykte også glæde for al hjælp omkring opsætningen af skulpturen midt i juni måned. Skulpturen, som nu står på hjørnet ved Lysabild Børneunivers, var den foretrukne af to mulige forslag. Den fik bredeste opbakning. Vort kunstværk er -som 3 af de øvrige – sponsoreret af fondspenge fra Danfoss A/S

Forberedelse til Fernisering
Forberedelse til Fernisering
Forberedelse til Fernisering
Forberedelse til Fernisering
Kunstner Jo Köser er ankommet
Jo Köser fortæller om sit kunstværk
Pigekoret “Spirekoret ” underholder

Skulpturindvielse i Lysabild

SKULPTURINDVIELSE I LYSABILD
”WALKING THROUGH” kunstner Jo Köser, Hamborg
Søndag den 27. september kl. 15 til 16.30 er Sønderborg Kommune vært ved indvielsen af Lysabilds nyeste kunstværk.
Et pigekor optræder med nye og gamle sange. Vi møder talere fra både byråd, fra kommunen og fra lokalhistorisk foreningers samvirke, SLKA, og vi hører naturligvis også kunstnerens egen forklaring på sit kunstværks skabelse og udseende.
På Sønderborg Kommunes hjemmeside bestilles gratis billet. Der må være max 100 tilhørere! Skulle man møde op uden billet, kan man naturligvis også overvære begivenheden – på afstand.
Kommunen sætter et lille telt op, og Sognehistorisk Forening vil i et lidt større telt udstille modeller og fotos m.m. af skulpturen.
En model af kunstværket kan købes for 690 euro. Henvendelse til kunstneren eller til lokalarkivet, som har 2 eksemplarer stående.
MØD OP SØNDAG DEN 27/9 TIL ET FESTLIGT ARRANGEMENT

Nedlukning p.g.a. Corona-pandemien

P.g.a. Corona-pandemien vil arkivet være lukket til efter skoleferien. Vi beklager meget,  men vi må vise samfundssind og passe på hinanden. Når vi ved hvornår det er muligt at åbne op igen, vil det blive annonceret her på siden.

Åbent i arkivet?

P.g.a. Corona-pandemien er der IKKE åbent i arkivet torsdag d. 2. april.

Indtil videre arbejdes der heller ikke i arkivet onsdage formiddage.