Åben arkiv

ÅBEN ARKIV OG MUSEUMSSAMLING SØNDAG 5. FEBRUAR 14-17

Besøg os i arkivlokalerne, og hør om det, vi arbejder med i det daglige. I vor Ting- og Museumskælder er mange nye ”gamle” effekter udstillet lidt mere synligt!!

Vi er i arkivet første torsdag hver måned fra kl. 18-20. Indgang: dør i  vestgavlen.

AFSTEMNINGSFEST

AFSTEMNINGSFEST FREDAG DEN 10 FEBRUAR kl. 19 – 22 I MULTISALEN på Lysabild skole.

Hovedtaler er tidligere elev på skolen (afg. 1982) Morten Teilmann-Jørgensen.

Morten er i dag museumschef for Kongernes Jelling, og har på det seneste fået 2 andre afdelinger af Nationalmuseet som ansvars- og arbejdsområde nemlig Frøslevlejrens Museum i Fårhus og Kommandørgården på Rømø. Med en fortid som boghandler, journalist og medarbejder i Danmarks Radios provinsafdelinger og nu i en lederstilling med base i det nye og pompøse museumskompleks i Jelling, vil vi komme godt rundt i Mortens museumsverden. Vi får nok også lidt at høre om barndommen i Lysabildskov og om Lysabild Skole i ”gamle” dage. Vi glæder os meget til at møde Morten på gammel hjemmebane. I løbet af aftenen synger vi, traditionen tro, nogle nationale sange med Jakob fra Fjelby ved klaveret.

Alle er velkomne til denne afstemningsfest nr. 93. Der bliver i en pause serveret kaffe/te og tårt’ (lagkage) som vi plejer at gøre. En beskeden entre for aftenen på kr. 70 dækker også kaffen.

MØD OP 10. februar, OG TAG NABOEN MED til nok en spændende aften i Lysabild.

Generalforsamling

Lysabild Sognehistoriske forening

Ordinær GENERALFORSAMLING afholdes 1/2  kl. 19. Derefterforedrag:

Vor ordinære generalforsamling foregår onsdag den 1. februar 2023 kl. 19 i Klubhuset ved Lysabild Børneunivers. Dagsorden  ifølge vedtægter. Efter beretningen giver vi kaffe og kage.

             INGA FRISK –    Sygeplejerske i det krigshærgede Afghanistan

Vi har indbudt tidl. sygeplejerske Inga Frisk, Vejle (tidl. Kegnæs) til at fortælle om sit arbejde gennem flere perioder i det krigshærgede Afghanistan. Vi kan garantere en spændende og tankevækkende oplevelse, hvor Inga kan berette om utrolige udfordringer og om begivenheder, vi aldrig før har læst om i avisen eller set i tv! Trods det barske tema, så mød op til denne aften og hør denne øjenvidneskildring omkring krigens galskab.