Manglende billeder

De manglende billeder er nu på plads igen. Skulle der stadigvæk være fejl eller mangler på siderne, hører vi gerne fra dig. Send en mail og vi vil se på det. På forhånd TAK!

Efter vi er gået over til den nye hjemmeside, er vores gamle side under SKLA nu endelig lukket.
Det har desværre betydet, at ikke alle billederne på den ny side kan ses. Vi er opmærksom på problemet og har rettet henvendelse til SKLA, for at hente billederne ind igen og lagt dem på vores nye side.
Vi undskylder og beder om tålmodighed.

Afstemningsfest

Det er fredag d. 10. februar kl. 19.30 i skolens multisal. I år kommer museumsinspektør Rene Rasmussen og fortæller om frontliv, faneflugt og fangelejr – Sønderjyder i verdenskrigen 1914 – 1918
Ved 1. Verdenskrigs udbrud i 1914 var Sønderjylland en provins i Det Tyske Kejserrige. Derfor blev mere end 30.000 mænd fra hele landsdelen indkaldt til tysk krigstjeneste. I foredraget følger vi de sønderjyske soldater ind i krigen og de første slag, og vi hører om livet og døden i skyttegraven, bl.a. ved lydklip med sønderjyske krigsveteraner. Fra 1915 begyndte deserteringerne at tage fart men det var ikke så let at komme i sikkerhed over Kongeåen til Danmark – med mindre man har en stedkendt hjælper. Foredraget rundes af med de særlige krigsfangelejre for dansksindede sønderjyder, som de allierede lod indrette.

Mød op til en spændende aften, – alle er velkommen. Der bliver serveret kaffe og tort.

 

 

 

Små fortællinger

Under Arkivet kan du i undermenuen “Fortællinger”, læse små og sjove historier fra Lysabild sogn. Indtil videre er der 4 historier, men der vil løbende blive lagt flere ud.