Fernisering af skulptur

Så skete det endelig. Den udsatte indvielse af Jo Kôsers skulptur ”Walking Through” er nu
foretaget den sidste søndag i september. Dette markerede samtidig sidste punkt i Sønderborg kommunes projekt SPEJLINGER/ GENFORENINGEN 2020. Arrangement blev gentaget syv gange på lørdage og søndage rundt om i Sønderborg kommune. Gråsten, Sønderborg, Vester Sottrup, Broager, Nordborg, Guderup og Lysabild har nu alle fået et kunstværk med lokalt særpræg i forbindelse med markeringen af grænsedragningen for 100 år siden
Kunstneren Jo Köser fra Hamborg deltog for nylig i kommunens såkaldte ”finisering” for alle kunstnerne på Multikulturhuset i Sønderborg. Det var en slags optakt til de syv afsløringer rundt om i kommunen. Her fortalte han om kontakten med Lysabild og om sit arbejde med kunstdesignet, som han kalder det. Inspirationen havde han fået ved flere besøg i Lysabild og også kontakten med folk fra kommunen og fra Lokalhistorisk Forening havde hjulpet ham
på vej.

Han udtrykte også glæde for al hjælp omkring opsætningen af skulpturen midt i juni måned. Skulpturen, som nu står på hjørnet ved Lysabild Børneunivers, var den foretrukne af to mulige forslag. Den fik bredeste opbakning. Vort kunstværk er -som 3 af de øvrige – sponsoreret af fondspenge fra Danfoss A/S

Forberedelse til Fernisering
Forberedelse til Fernisering
Forberedelse til Fernisering
Forberedelse til Fernisering
Kunstner Jo Köser er ankommet
Jo Köser fortæller om sit kunstværk
Pigekoret “Spirekoret ” underholder