AFSTEMNINGSFEST

AFSTEMNINGSFEST FREDAG DEN 10 FEBRUAR kl. 19 – 22 I MULTISALEN på Lysabild skole.

Hovedtaler er tidligere elev på skolen (afg. 1982) Morten Teilmann-Jørgensen.

Morten er i dag museumschef for Kongernes Jelling, og har på det seneste fået 2 andre afdelinger af Nationalmuseet som ansvars- og arbejdsområde nemlig Frøslevlejrens Museum i Fårhus og Kommandørgården på Rømø.

Med en fortid som boghandler, journalist og medarbejder i Danmarks Radios provinsafdelinger og nu i en lederstilling med base i det nye og pompøse museumskompleks i Jelling, vil vi komme godt rundt i Mortens museumsverden. Vi får nok også lidt at høre om barndommen i Lysabildskov og om Lysabild Skole i ”gamle” dage. Vi glæder os meget til at møde Morten på gammel hjemmebane. I løbet af aftenen synger vi, traditionen tro, nogle nationale sange med Jakob fra Fjelby ved klaveret.

Alle er velkomne til denne afstemningsfest nr. 93. Der bliver i en pause serveret kaffe/te og tårt’ (lagkage) som vi plejer at gøre. En beskeden entre for aftenen på kr. 70 dækker også kaffen.

MØD OP 10. februar, OG TAG NABOEN MED til nok en spændende aften i Lysabild.

Åben arkiv

ÅBEN ARKIV OG MUSEUMSSAMLING SØNDAG 5. FEBRUAR 14-17

Besøg os i arkivlokalerne, og hør om det, vi arbejder med i det daglige. I vor Ting- og Museumskælder er mange nye ”gamle” effekter udstillet lidt mere synligt!!

Vi er i arkivet første torsdag hver måned fra kl. 18-20. Indgang: dør i  vestgavlen.

Generalforsamling

Lysabild Sognehistoriske forening

Ordinær GENERALFORSAMLING afholdes 1/2  kl. 19. Derefterforedrag:

Vor ordinære generalforsamling foregår onsdag den 1. februar 2023 kl. 19 i Klubhuset ved Lysabild Børneunivers. Dagsorden  ifølge vedtægter. Efter beretningen giver vi kaffe og kage.

             INGA FRISK –    Sygeplejerske i det krigshærgede Afghanistan

Vi har indbudt tidl. sygeplejerske Inga Frisk, Vejle (tidl. Kegnæs) til at fortælle om sit arbejde gennem flere perioder i det krigshærgede Afghanistan. Vi kan garantere en spændende og tankevækkende oplevelse, hvor Inga kan berette om utrolige udfordringer og om begivenheder, vi aldrig før har læst om i avisen eller set i tv! Trods det barske tema, så mød op til denne aften og hør denne øjenvidneskildring omkring krigens galskab.

VÅBENSTILSTANDSDAGEN 11/11


Arrangementet den 11/11 kl. 11 arrangeres i samarbejde med menighedsrådet. Omkring obelisken ved kirken mindes vi de godt 100 danske mænd fra sognet, som mistede livet under tjenesten i den preussiske hær i den 1. verdenskrig. Obe- lisken blev rejst for indsamlede penge og indviet i 1922. I år er det så sammen- komst nr. 100 på stedet. Alle er velkomne til denne ceremoni, hvor vi efter kranse- nedlægning kan høre The Last Post, blive læst op fra indvielsestalen fra 1922 og mødes til kaffe og brød i konfirmandstuen. Her vil Henrik Ingemann, forfatteren til det store 4-binds værk ”100helte”, gøre status og orientere om udgivelsen, hvor bind 2 er udkommet, og bind 3 vil følge snarest. Et bind nr. 5 med historier om de overlevende og hjemvendte soldater er også planlagt. Så kom og hør mere om dette store projekt.

Aktiviteter i Sognehistorisk foreningAFTEN- OG SOGNEVANDRING NY PØL – HUMBÆK

ONSDAG DEN 7. SEPT. AFHOLDER VI EN LILLE VANDRING MED START KL. 18 VED NYPØLSGADE 14, SE BILLEDE, OG GÅR GENNEM BYEN FOR AT ENDE PÅ HUMBÆK MØLLE, HVOR VI CA. KL 20 VIL SLUTTE AF OG HVOR DER KAN KØBES PØLSER, ØL OG VAND.

UNDERVEJS  BLIVER DER FORTALT OM STEDETS HISTORIE. KÅDNERHUSE, HOVERI, GENDARMHUSET, FATTIGHUSET, OLLINGS HUS, DIGESIKRING, Æ HUMMELMAJ, LANDBRUG, GRUSGRAVNING, DEN STORE BRAND I 1966 OG SÅ HISTORIER OMKRING HUMBÆK MØLLE SOM DER VAR FØR I TIDEN.

ALLE ER VELKOMNE. Vi går på fast vej!     TAG EN STOL MED.

PARKERING: omkring Humbæk Mølle – se skiltning

På gensyn til en hyggelig aften

LANDSBYMARKEDET 17. SEPTEMBDE KL. 11 – 17 HOLSTENERLADEN

Også i år vil vi i laden sælge Inges berømte solæg – med tilbehør. Der er også udstilling af redskaber, samt fotos og tegninger på standere. Også de flotte fotomontager fra LSG 100 års jubilæum kan ses her i laden. Der vi også være salg af lokalhistoriske bøger og hæfter.


Fredag d . 11/11 kl. 11 afholder vi på VÅBENSTILSTANDSDAGEN en mindehøjtidelighed for sognets faldne under Den Store Krig 1914-18. Obelisken med de mange navne blev indviet i 1922 efter at penge var blevet samlet ind i sognet. Vi vil læse op af talen, som sadler Henriksen holdt ved indvielsen. Der vil også blive blæst fanfare, The Last Post, og efter kransenedlægningen ved Obelisken er alle fremmødte velkomne til lidt brød og kaffe i konfirmandstuen. Arrangementet er i samarbejde med Menighedsrådet.

På gensyn fredag den 11 november kl. 11.00  ALLE ER VELKOMNE

Generalforsamling 2022


LYSABILD SOGNEHISTORISKE FORENING

AFHOLDER   GENERALFORSAMLING  ONSDAG DEN 16 MARTS KL. 19 I KLUBHUSET VED LYSABILD SKOLE.

DAGSORDEN IHT. TIL VEDTÆGTER.

ALLE ER VELKOMNE. VI GIVER KAFFEN.

EVT. FORSLAG TIL BESTYRELSEN SENEST 8. MARTS.

EFTER KAFFEN FOREDRAG AF lokalhistoriker m.m. JENS-OVE HANSEN.

I FAMILIENS FODSPOR” – en spændende BERETNING FRA 1. VERDENS- KRIG slagmarker i BELGIEN OG FRANKRIG.

Afstemningsfest 11. februar 2022

Årets AFSTEMNINGSFEST afholdes som planlagt fredag den 11. februar kl. 19:00

– også i skolens MULTISAL. Indgang ad hoveddøren.

Arnout Boersma, Ertebjerg, fortæller om mødet med dansk kultur og historie og om at bo og arbejde her som tilflytter fra Holland. Der vi være sang og musikalsk underholdning undervejs.

Kaffe/te og tår’t er medregnet i entreen på 70kr.

Alle er velkomne til en garanteret spændende aften

 

Udsættelse af ordinær generalforsamling

Den planlagte ordinære generalforsamling d. 12. januar 2022 er udsat til senere p.g.a. Corona-situationen og nye restriktioner. Når vi kender mere til restriktioner efter 17. januar, vil evt. nyt tidspunkt for afholdelse af generalforsamlingen blive offentliggjort her på siden.