Skulpturindvielse i Lysabild

SKULPTURINDVIELSE I LYSABILD
”WALKING THROUGH” kunstner Jo Köser, Hamborg
Søndag den 27. september kl. 15 til 16.30 er Sønderborg Kommune vært ved indvielsen af Lysabilds nyeste kunstværk.
Et pigekor optræder med nye og gamle sange. Vi møder talere fra både byråd, fra kommunen og fra lokalhistorisk foreningers samvirke, SLKA, og vi hører naturligvis også kunstnerens egen forklaring på sit kunstværks skabelse og udseende.
På Sønderborg Kommunes hjemmeside bestilles gratis billet. Der må være max 100 tilhørere! Skulle man møde op uden billet, kan man naturligvis også overvære begivenheden – på afstand.
Kommunen sætter et lille telt op, og Sognehistorisk Forening vil i et lidt større telt udstille modeller og fotos m.m. af skulpturen.
En model af kunstværket kan købes for 690 euro. Henvendelse til kunstneren eller til lokalarkivet, som har 2 eksemplarer stående.
MØD OP SØNDAG DEN 27/9 TIL ET FESTLIGT ARRANGEMENT

Afstemningsfest 2020

Stemningsbilleder fra årets Afstemningsfest, hvor 76 betalende gæster var komet for bl.a. at høre Tina Lydiksen fortælle en sjov og rørende historie fra 1920 om hendes morfars deltagelse i festlighederne på Dybbøl banke i 1920, hvorefter Siegfried Matlok talte om genforeningen på begge sider af grænsen, og tiden både før og efter.

 

 

Afstemningsfest i Multisalen

Afstemningsfest (100-året) i Multisalen på skolen søndag d. 9. februar 2020,  kl. 19:00.

Hovedtaler er tidl. chefredaktør Siegfried Matlok, som er en stor kender og flittig debattør omkring grænselandets historie.

Aftenens hovedtema er ”100-året i krig og fred.” med undertemaet: ”Udvikling mod hinanden, for hinanden og med hinanden”.

Denne aften er der, også traditionen tro, kaffe og tår’t efter foredraget. Det koster 50 kr. pr. kuvert. Alle er velkomne til denne spændende aften.